A tönköly búzafűléről
Nem a búzafűlé a csodálatos, hanem a szervezet, ha megkapja e tápanyagokat egy ilyen természetesen tökéletes kombinációban!
A KEZDŐ LÖKÉS
egy tiszta, öngyógyító test felé
“A tökéletes étel. Nem hiányozhat a minőségi és egészséges étrendből…”
Tönköly… Na de milyen tönköly??
“A tönkölyt nem kell bántani, úgy kell meghagyni, ahogy az Isten megteremtette” mondja egy barátom.
Sokáig úgy gondoltam, hogy ha tönköly az már jó. De a tönköly is áldozatául esett (hozzáteszem érthető módon) a nagyüzemi termelés-fokozást és betakarítás-könnyítést célzó tendenciáknak, és többféle nemesítés látott napvilágot, melyekből használtunk mi is. Dehát ez mégsem az igazi tönköly… Ám 2017 nyarától immáron egy nemesítetlen, Erdélyből származó, ősmagyar vöröstönköly fajtából készítjük búzafűlénket. A fajtát a magyar génbankba elvitte a barátom, de nem ismerték. Ezzel nem célom alábecsülni a modern, nemesített tönköly-fajtákat, de ahogy a tönköly-fanatikus kollégám mondta, a “tönkölyt nem kell bántani, úgy kell meghagyni, ahogy az Isten megteremtette.”
Mire jó a búzafűlé?
- Segít helyreállítani a szervezet egyensúlyát, a szervezet működését pozitívan befolyásolja.
- Intenzíven méregtelenít, tisztít, lúgosít.
- Javítja a közérzetet, csökkenti a fáradékonyságot, növeli a teherbírást.
- Növeli a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert.
- A klorofill a sejtek oxigénellátását javítja, a gyulladások gyógyulását gyorsítja, frissíti a bőrt, mélyíti az alvást.
- A belső szervek működését és az emésztést segíti, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől.
- A korokozó baktériumokat pusztítja, a hasznos baktériumok egyensúlyát segíti helyreállítani.
- Fékezi a sejtöregedést, segíti a vérképzést, szabadgyökfogó.
- Káros mellékhatásoktól mentes.
- Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, melyre szervezetünknek szüksége van.
- Tökéletes fehérjeforrás, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.
- Az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás, gazdag E, F, H, K, és B vitaminokban is (magas B17 tartalmának köszönhetően a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket).
- Különféle enzimekben gazdag (proteáz, amiláz, lipáz, SDO, stb.).
- A fentiek alapján tehát antioxidánsokban rendkívül gazdag.
- Részletesebben kérem — > KATTINTS IDE
“A fiatalos életerő, a természetes egészség szerény hordozója.”
Miért a tönkölybúza?
- Az élethez szükséges fontos tápanyagok szinte mindegyikét tartalmazza.
- Ugyan kisebb hozamú, de az átlagosnál sokkal jobb beltartalmi értékű (mint a megszokott búzafajok), ezért külföldön előszeretettel fogyasztják a belőle készült termékeket.
- Fehérje tartalma 50%-al meghaladja a közönséges búzafajtákét és 100%-ban hasznosítható (a hagyományos búza 25-30%-val szemben).
- Esszenciális aminosavakban gazdag, magas az ásványianyag tartalma (Fe, Mg, K, Ca, Na, P, Fe, Co, stb.) és vitaminokban rendkívül gazdag (A, C, E, F, K és majdnem teljes B csoport).
- Javítja a vérkeringést, gazdag rosttartalma tisztítja a beleket, méregtelenít, csökkenti az érelmeszesedés veszélyét.
- Mindenféle káros mellékhatás nélkül az egész szervezetet erősíti, az immunrendszert is védi, jótékonyan hat az idegrendszerre.
- Nagyobb igénybevételnek kitett szervezetnek különösen ajánlott (gyermekek, idősek, fizikai munkát végzők, sportolók, várandós anyukák).
- Az emberiség egyik legősibb növényei közé, a Triticum nemzetségbe tartozik.
- Kárpát-medencében 8 ezer éve őshonos, számos kutató és régész szerint a magyarok “ősbúzája” volt. A magyar föld egyik jellegzetes büszkesége a tönköly.
- Részletesebben kérem –> KATTINTS IDE
“A tönkölybúza a legjobb gabonafajta! Egy tökéletes alkotás a természettől.”
hogy elsőként tudjam meg mikor juthatok egy csomag búzafűléhez ingyen
5 ok, hogy bio búzafűlét vásároljon:
- egészséges, mivel több mint 100 összetevőt tartalmaz természet alkotta szinergiában, köztük rengeteg vitamint és ásványi anyagot, ellenben nincs benne semmilyen, az emberi szervezetre káros hatóanyag, mesterséges tartósítószer, színezék, stb.
- a “bio” garancia a minőségre is a szigorú feltételek rendszeres ellenőrzése lévén
- a tönkölybúza különösen kedvező élettani hatásait a népi hagyományokon túl már kutatások is bizonyítják
- biotermék választásával hozzájárul környezetének megóvásához
- elérhető áron juthat különleges minőségű fagyasztott bio búzafűlé termékhez
A búzafűlé 5 hátránya:
- Nem csodaszer (de segít az Ön csodákra képes szervezetének)
- Nem valami külföldi csuda-dolog (ez nem is hátrány! Ez MAGYAR, és az Ön szervezetének a helyi termés a legjobb!)
- Nem olyan az íze amihez a mai kor embere szokott (de édeskés, és nincsenek benne aromák, aromapótlók, egyebek)
- Nem olyan a színe sem amihez a mai kor embere szokott (de természetes, és nincsenek benne színezékek)
- Nem olyan az illata sem amihez a mai kor embere szokott (nekem a frissen nyírt fű szép emlékét juttatja eszembe)
A mi fagyasztott búzafűlénk 5 hátránya:
- Nem olyan jó mintha préselés után azonnal fogyasztaná (de a 2. legjobb utána, rengeteg a jó tapasztalat, visszajelzés)
- Nem a legpraktikusabb a kiszerelés (de egy videóval bizonyítom hogy 2 perc alatt fogyaszthatóvá teheti)
- Nem a miénk a legszebb csomagolás (de a miénk az (egyik) legjobb minőség az (egyik) legelérhetőbb ár mellett)
- Nem rendelkezik a multik tőkéjével és reklámjával (de a miénk, és benne van a szívünk-lelkünk, szeretettel készül)
- Nem viheti “csak úgy” mindenhova magával (de ha issza a szervezetében mindenhova elkíséri)
5 ok, hogy a minket válasszon:
- +1: egyedülálló módon csak mi készítjük ősi, nemesítetlen vöröstönkölyből (Tönköly? Na de milyen tönköly?
- nálunk kapja a legelérhetőbb áron a búzafűlevet Magyarországon (Biztos? Hogy lehet ez?
- szárazjeges gyorsfagyasztott, a legkíméletesebb tartósítási eljárással készül (Biztosan?
- bio és hatósági engedélyünk biztosíték a legkíválóbb minőségre (Miért?
- az egyik legjobb minőségű búzafűlét kapja nálunk (Hogyan?
- magyar termék, kisvállalkozásunk választásával a magyar gazdaságot támogatja (Miért?